Föreställningar

CARLOS GARDEL 

1890-1935


Carlos Gardel började sin bana som folksångare och fick en unik ställning i Latinamerikas populärkultur och sjöng till att börja med på caféer och politiska klubbar. Med  José Razzano bildade han kring 1910 den mest firade duon i Argentina och Uruguay specialiserad på folksång men det var på 1920-talet efter att ha mött tangon som hans geni blev uppenbar. Tango var då på höjden av sin popularitet och sångerna som Gardel skrev har blivit klassiker. Magin i hans röst på radio och skivinspelningar gav honom ett triumfatoriskt mottagande på teatrar i Barcelona, Madrid och Paris. I tidigt 30-tal gav han sig in i filmen och blev snabbt den populäraste stjärnan på bioduken i den spansktalande världen. Hans filmer visades i Paris och New York. Paramounts planer på att ta honom till Hollywood grusades  av en flygolycka som 1935 tog hans liv. Gardel sjöng alla sina sånger på spanska vilket gjorde att den engelskspråkiga delen av världen höll sig tämligen indifferent. Peter har översatt 6 av hans sånger till svenska .Han sjunger till bakgrundsmusik.

och avslutar med populära kioskvältare som Malaguna Salerosa och Granada

                                                                         

 Föreställningen tar c:a 50 minuter och kan spelas nästan var som helst. Mer info och beställning på mail: tornborg7@gmail.com

och mobil 0735-377793.


PETER TORNBORG SJUNGER

          CARLOS GARDEL

OM BARA DU VILL ÄLSKA MIG/  Musik: Carlos Gardel

FÖRESTÄLLNINGAR

Peter Tornborg har genom åren gjort många roller inom opera, operett och musical och har bl.a. sjungit in titelrollen Don Giovanni för St Petersburgs radio, Fridas visor för nordiska TV kanaler och turnerat mycket i bl.a. Ryssland och USA


Läs Mer


KONTAKT

 

Adress: Rådane 410, 66291 Åmål Sweden

Email: contact@operacongrazia.com

Phone: Peter Tornborg 0735-377793

 

 

 

OPERA CON GRAZIA

FRISTÅENDE SCENPRODUCENT

SEDAN 1995

Opera,Teater,Musical,Music Hall,Cabarét,

Caféprogram,Konserter,

Skräddarsydda program till företag och

organisationer.

 

   DESIGN ANNA FAGERBERG


EN MUSIKALISK BERG OCH DALBANA


MED JOSEFIN CEDERWALL OCH PETER TORNBORG

Följ med i en hissnade berg och dalbana och låt dig ryckas med i en snurrig musikkarusell. En upplevelse där olika musikstilar respektlöst blandas. Alla känslor och smaker får sitt. Ingen slipper undan. Pangnummer från Grand Opera, irländska sånger, Music Hall, Musical, och liten visa. Ackompanjerat av egeninspelade bakgrunder med åtskilliga akustiska instrument. En föreställning med mycket humor och improvisationer. Den som en gång drabbats av Josefin Cederwall in action glömmer henne aldrig- en av landets  oblygaste aktriser och...vackraste sopranröster. Lyssna nedan på hennes Boito/ l altra Notte och Peter Tornborg s Taube/ Min älskling du är som en ros.

 

Speltid c:a en timme. och kan spelas nästan var som helst.

LYSSNA HÄR PÅ NÅGRA CLIP

 

WIENERBRÖDERNA OCH PRIMADONNAN

 

                                                EN MUSIKALISK KOMEDI AV PETER TORNBORG

                                                                   

 

Ett överraskande möte mellan gatumusikanten, charlatanen och kvacksalvaren professor Stilleben/Peter Tornborg och den autistiske vaktparadsmusikern Tennsoldaten Helmut/Björn Hagerman. Den gränslösa operasångerskan La Divina Castafiore/Hanne Kirkerud  dyker upp oh tar plats allt tryfferat med  grand opera musical stunsiga kupletter brunnsmusik och wienersång som smälter stålhjärtan. 

Föreställningen spelas i två avdelningar och tar c:a en och en halv timme med paus. och servering Efter föreställningen ges  tillfälle  dans medl Wienerbrödernas Kapell.

 

                                              REGI BJÖRN SJÖGREN

 

PETER TORNBORG

Professor Stilleben

HANNE KIRKERUD

La Divina Castafiore

BJÖRN HAGERMAN 

Tennsoldaten Helmut

Peter Tornborg har genom åren gjort många roller inom opera, operett och musical och bl.a. sjungit in titelrollen  Don Giovanni för St Petersburgs radio, Fridas visor för nordiska TV kanaler och turnerat mycket i bl.a. Ryssland och USA

Läs Mer

Hanne Kirkerud har varit solist  i ett otal
opera-operett-och musikaluppsättningar och konserter i Sverige, Norge, Österrike och England. Däribland Brünnhilde i Valkyrian, Hon har hon också vunnit tredje pris i Mozarteums internationella sångtävling i Salzburg.

Läs mer

 Björn Hagerman har ett brett register. Spelar jazz  och hanterar  diverse instrument som t.ex. kontrabas, bastuba, saxofon och flöjt. Har tidigare sjungit  i en barbershopkvartett. Här debuterar han  som den förvirrade tennsoldaten Helmut.

Lyssna